Eger – Sirok kirándulás (5.b)

  1. június 5-én jutalomkiránduláson vehettünk részt Egerben és Sirokon. Fél hétkor indultunk az iskola elől. Nagyon izgatottak voltunk, alig vártuk, hogy megérkezzünk.

 Útközben ettünk, ittunk, jól mulattunk, gyorsan telt az idő. Tiszafüreden rövid pihenőt tartottunk. Végül megérkeztünk Egerbe. Felsétáltunk a várba. Részt vettünk az „Egri csillagok” vártúrán, ahol túravezető kalauzolt bennünket a regény helyszínein. Végigborzongtunk a börtönmúzeumban, majd a vár udvarán levő étteremben fogyasztottuk el az ízletes ebédet.

Utána körbesétáltunk a várfalak mentén, megcsodáltuk a panorámát, és egy percre megálltunk Gárdonyi Géza sírjánál. A bazárban egri emléktárgyakat vettünk emlékül és ajándékba, majd megnéztünk egy fegyverbemutatót. Megismertük a várháborúk korának jellegzetes viseletét és fegyvereit. Elsütöttek egy korabeli puskát, amely akkorát szólt, mint egy ágyú. Végezetül 3d-s filmet láttunk a várról.

                A program Sirokon folytatódott. Odafelé már az út is izgalmas volt a kanyargós szerpentinen. Kicsit megijedtünk, mikor megláttuk, mekkora  magasságba kell felmásznunk. Itt is megismertük a vár történetét, és török ruhákat próbálhattunk fel. A vár egyik bástyájáról  a Mátrára láttunk, a másikról a Bükkre.

                Hazafelé pihenőt tartottunk a Hortobágyon, végre élőbe is láthattuk a kilenclyukú hidat. Hazáig nagy bulit csaptunk a buszon. Jól elfáradva érkeztünk Esztárba, és nagy örömmel meséltük el a nap történéseit.

11414768_978566398834492_1819961835_n

A képre kattintva elérhető a galéria!

Posted in Egyéb.