Nagy vagy!

Szeptember 14-én érkezett a felhívás az iskolánkba A Nagy Vagy! országos sportvetélkedőre.

Az ország legnagyobb közönséghez eljutó tömegsport, szabadidősport és iskolai sport műsora a Nagy vagy! A mostani őszi sorozat már a 27. verseny lesz.

Az elmúlt 12 évben több száz iskola vett részt ezeken a versenyeken, több ezer résztvevővel, több tízezer helyszíni szurkolóval és többmillió TV-néző előtt.

Első körben el kellett küldenünk a jelentkezésünket, egy rövid bemutatkozó szöveggel együtt. Majd várni, hogy az országból kiválasszanak bennünket, másik 17 iskolával együtt. Október elsején meg is érkezett az örömteli hír, hogy bejutottunk a televíziós versenybe, utazhatunk Érdre.

Így meg is kezdődött a felkészülés. Kiválasztottunk két alsós (egy fiú, egy lány), négy felsős (két fiú, két lány) és végül négy felnőtt játékost (két férfi, két nő) a feladatokra.  

A csapat tagjai így végül a következőképpen alakultak: Szakál Csenge, Németh Zsolt, Zsiga Dóra, Kádár Nóra, Korcsmár József, Gajdics Imó, Vajas Vera, Papp Andrea, Szilágyi Csaba, Mándi László és póttagunk: Szécsi Levente. Amint összeállta csapat kezdődött az érdemi munka a felkészülés.

Egy héten keresztül esténként gyűltünk össze, hogy, amit lehet, azt gyakoroljuk. Szükség is volt az összetartásra, mert nagyon nehéz feladatokat kaptunk. Volt, amihez nem is volt eszközünk, de ügyesen megoldottuk, vagy átbeszéltük, ki, melyik feladatnál kap kulcsszerepet.

Ha már a csapat megvolt, akkor csak a szurkolótábor megszervezése volt hátra. Hiszen minden csapatnak jobban megy, ha biztatják őket. Ebben a legnagyobb segítőnk  az intézményvezetőnk volt aki polgármesterünkkel  együtt megmozgatta  az egész falut és támogatott bennünket.  Elkészültek a szurkolói pólók, az  Irinyis zászlók,  szendvicsek , sütemények.  

  Nagyon örültem annak, hogy a  tankerület biztosította számunkra a buszt melyben együtt utazhattunk a szurkolókkal.  Október utolsó napján, hajnali fél ötkor indultunk a több, mint 300 km-es utunkra versenyzők, kollégák, iskolánk tanulói, szülők.

 A szülők és pedagógus kollégák mellett tankerületi igazgató asszonyunk  is megtisztelt bennünket és jó tanácsokkal ellátva szerencsét kívánva utunkra bocsátott. 

 Időben meg is érkeztünk és másfél órás várakozás után nekifutottunk a feladatoknak. Nagyon kimerítők és fárasztók voltak a feladatok. Nagy küzdelemben  végül az ötödik helyezést sikerült elérnünk. 8 feladat után, este öt órakor a kiváló szurkolótáborunkkal együtt elindultunk haza.

Úgy vélem, nem vallottunk szégyent, becsülettel helytálltunk  méltó módon képviseltük  az Irinyi Károly Általános Iskolát.  A szurkolóink első helyet érdemelnek, végig buzdítottak minket még indulót is írtak: „Csillagharcosok indulója”

Feszül az izom, előttünk a cél,

Harcolni együtt a győzelemért.

Aki most itt van az mindenki nagy,

de a szív is számít , nemcsak az agy.

Nekünk abból sosem volt hiány, szurkoljon minden fiú és lány!

Az égen lehet a Nap a sztár,

de a Földön a legragyogóbb csillag  E-STAR.

Hosszú volt az út, de minden egyes pillanat megérte. Köszönet mindazoknak akik segítettek és támogattak bennünket. Mindenki hálás szívvel gondol vissza erre a felejthetetlen, szép vasárnap délutánra. KÖSZÖNJÜK!!!

Posted in Egyéb.