Október 01 A zene világnapja.

A mindennapi iskolai életünk során naponta találkozunk a zenével – énekórákon, énekkaron, művészetis órákon (citera, zongora, gitár), ahol hétről hétre felcsendülnek a zene hangjai.

A mi iskolánkban is megünnepeltük a zene világnapját. A világnapot megelőző napokban a nagyobb gyerekeknek lehetőségük volt zenei rejtvényt kitölteni, a kisebbeknek pedig jelkereső gyakorlatot megoldani, melyeket a faliújság előtt elhelyezett dobozba kellett bedobniuk névvel és osztállyal ellátva. Emellett volt egy másik doboz is kihelyezve, amelybe a tanulók javaslatokat tehettek arra, hogy mi legyen iskolánk újjá alakult énekkarának neve.

A zene világnapján iskolánk felső tagozatában az énekkarosaink Pelleiné Daróczi Enikő tanárnővel Máté Péter és Korda György dalokat (Zene nélkül mit érek én?,  Reptér) adtak elő zenei kísérettel, melynek éneklésébe iskolánk diákjai és tanárai is bekapcsolódtak.

Az alsó tagozatban pedig különböző körjátékokat játszottak a gyerekek Pelleiné Daróczi Enikővel

Ezt követően pedig sor került az eredményhirdetésre. Nagyon sok helyes kitöltött feladatlap érkezett, ezért szinte minden osztályban voltak díjazottak (akár több is).

Díjazott tanulóink:

1.         Pellei Endre Sándor 1. a

2.         Nagy Laura 2. a

3.         Réz Lilien 2. a

4.         Klepács Emília 2. b

5.         Balogh-Brincken Jázmin 3. a

6.         Tóth Hanna 3. a

7.         Tóth Bettina 5. a

8.         Mező Balázs 7. a

9.         Nagy Anna 7. a

Ezután pedig kihirdetésre került iskolánk énekkarának neve is, amely a Csalogány név lett.

Posted in Egyéb.