Október 15. Pályaorientációs nap

2022. október 15-én (szombaton) a pályaorientációs nap keretében az alsó tagozatos tanulók vonattal ellátogattak a Nagykereki Bocskai Várba. Ezen a mozgalmas napon megismerkedtünk a vasutasok munkájával, idegenvezetés keretében felfedeztük a Bocskai várat, kézműves foglalkozáson rendszereztük a szerzett ismereteinket.

A felső tagozat tanulóival az első három órában a pályaorientáció témakörében interaktív foglalkozásokat tartottunk, hat csoportban. Először a csapattagok olyan foglalkozásokat gyűjtöttek, amelyek egyben családnevek is. A következő órában a „Találd ki a foglalkozást!” játékban két mondat leírása alapján kellett kitalálniuk a gyerekeknek az adottszakma nevét. A harmadik blokk két részből állt. Először egy kulcslyuk volt kivetítve a digitális táblára, amelyben egy képrészlet volt. Minden képhez tartozott egy néhány szavassegítség, amely a kulcslyukon keresztül látható foglalkozás kitalálását könnyítette meg. Nagysikerű volt a „(Pont) milliomos” online játék, amely a közismert televíziós vetélkedőstílusában a szakmaismeretet erősítette a részt vevő tanulóknál.

Délelőtt 11órától a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mutatkozott be. Először egy videofilmen keresztül nyerhettek bepillantást tanulóink az említett iskola mindennapi életébe. Ezt követte az iskola udvarán egy bemutató, melynek keretében a középiskolás diákok alaki gyakorlatokat tanítottak, majd vezényeltek, illetve párhuzamosan fegyverbemutatót tartottak tanulóinknak.

Posted in Egyéb.