Vizuális kultúra, technika és grafikai tevékenység

Felelős: Vajna Fernanda

2023.02.20-24 Pályázatok, kreatív farsangi készülődés

Ebben a két hónapban egy nagyobb pályázaton veszünk részt az intézmény diákjaival. A JQA Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajzversenyt Japán hirdette meg és mint a cím is mutatja környezetvédelmi témában várják az alkotásokat a gyerekektől, amelyen minden általános iskolai korosztály részt vehet. A tanulók koruknak megfelelően, de kimagasló képességeiket nyújtva próbálják teljesíteni a pályázat elvárásait, a gyerekek kreativitását és képességeit ismerve biztos vagyok benne, hogy nagyon szép és különleges munkák fognak születni.

A tanulókkal olyan kreatív vizuális megoldásokat kerestünk a farsangi témakör megjelenítésére, amelyek visszaadják az évszak újabb aktuális jeles napjának hangulatát. Az intézmény különböző pontjain hangulatkeltő dekorációkat barkácsoltunk a tanulókkal. Iskolába jövet megtapasztalhatták a távozó és közelgő új évszak sokszínűségét és ezeket egyéni, illetve csoportos tevékenységeink során kifejezésre tudták juttatni alkotásaikban. A kimondottan farsangi mulatságot idéző fali dekorációkon túl térbeli kompozíciókkal is hozzájárultak a gyerekek a farsanghoz illő sokszínűséghez. Próbáltuk intézményünket vidám, télkergető színkavalkáddal felöltöztetni. 

Minden egyes vizuális tevékenység nagy érdeklődésre tartott számot a diákok körében, vidám hangulatban, számos kreatív alkotás született, valamint továbbra is motivációt éreznek a következő foglalkozásokat illetően, amelyre mindig kíváncsian és izgatottan várnak.

Posted in Egyéb.