2022. december 1-2. Szomo Robot Kupa

Felelős: Czár Krisztián

Két év kihagyás után ismét elrajtoltak a Lego robotok 2022.12.02.-én az esztári József Attila Közösségi Színtér parkettjén. 20 csapat harcosa mérkőzött meg, az előző alkalmakhoz hasonlóan, közülük több is a határainkon túlról érkezett. A szlovákiából benevező 3 csapat egyike dobogós helyet is kiérdemelt, ők a 2.-ak lettek. A versenyen résztvevő minden tanuló előre elkészített, csak Lego alkatrészekből álló robottal érkezett. A „szumó harcosok” felépítésére és a mérkőzések menetére szigorú szabályok vonatkoznak, melyeket előzetesen minden versenyzőnek kötelessége megismerni. A robot alapjának valamelyik Lego robot építő készlet szolgálhat (pl.: EV3, Spike, NXT).

Jöttek csapatok Miskolcról, Kisvárdáról, Hajdúszoboszlóról, Debrecenből, Derecskéről, de persze esztári csapatok is bemutatkoztak. A helyi versenyzők közül 7. helyen végzett a TurboCsiga (Németh Zsolt, Szilágyi Gergő, Kinter Balázs), 12. helyen az „Izé” (Zakar Lilla, Mező Jázmin), 14.-en az Irinyi_X (Nagy Szabolcs) és 15. helyen az AtomSpider (Réz Janka, Tóth Fanni, Varga Nikolett) csapat. Ők mindannyian először vettek részt ilyen megmérettetésen és derekasan helyt álltak.

A végeredmény alapján első helyen a Huszár Gál Gimnázium versenyzői állhattak, nyereményük csapattagonként egy-egy 5000 Ft-os MediaMarkt vásárlási utalvány. A második helyet Rimaszombatról, Szlovákiából érkezett csapat foglalta el, ők a Tompa Mihály Református Gimnázium tanulói, ők 4000 Ft-os utalványokat kaptak. A harmadik helyen derecskeiek végeztek a Bocskai István Általános Iskolából, 3000 Ft-os utalványokat válthatnak majd be. Óriási küzdelemben a dobogóról hajszállal maradt le a kisvárdaiak egyik csapata, ők különdíjban részesültek. Szintén különdíjat kapott 2 további formáció, akik a leg Somább robot címet nyerték el és értékes díjakkal lettek gazdagabbak az Irinyi_X (Irinyi Károly Általános Iskola, Esztár) és a MakStorm (Bocsaki István Áltlános Iskola, Derecske) csapatok.

A rendezvény jó hangulatban telt és minden résztvevő tapasztalatokkal élményekkel gazdagodhatott. Nagyon szépen köszönjük Támogatóink önzetlen nagyvonalúságát, melynek kapcsán senki sem tért haza üres kézzel.

Posted in Egyéb.