Bozsik tornák októberben

Iskolánk is benevezett az idei Bozsik program versenysorozatába. Két korcsoportban adtuk be a nevezésünket. A harmadik korcsoportban a 4.-5.-6. osztályos diákjaink, míg a negyedik korcsoportban 6.-7.-8. osztályosaink versengenek a rivális csapatokkal.

Berettyóújfalu általános iskolái mellett az Irinyi Károly Általános Iskola és tagiskolái alkotnak egy csoportot. Ősszel és tavasszal is két torna kerül megrendezésre korcsoportonként. A tornákon legalább négy mérkőzést játszik miden csapat. A program ezáltal biztosítja, hogy mindenki sok játéklehetőséghez jusson.

Ezeken a kis „Mini fesztiválokon” szándékosan nincs eredményhirdetés, hiszen a játék megszerettetése, a sportélmény átélése a kitűzött cél. A gyerekek csak pozitív értelemben lehetnek megkülönböztetve, ezért pl. minden csapat legjobbja különdíjban részesül.

Október 6-án Szentpéterszegen a 4. korcsoport mérkőzéseivel indult a szezon. Iskolánk két vesztes és egy győztes mérkőzéssel zárta a napot. Mi kaptuk a „Fair Play” díjat a megjelent hat csapat közül, melyet a gyerekek nagy sikerként éltek meg. A csapatunk, de szerintem a torna legjobb játékosa is, Mezei Krisztofer lett. Minden tornán csoki és üdítő osztás zárja a rendezvényt.

Vegyes csapatokkal indulunk, vagyis lányok is vannak a csapatban. Ezen kívül minél több játékosnak próbálok játéklehetőséget adni, hiszen nem az eredményesség a cél. A gyerekek olyan sportélményekhez jutnak, mely kihathat egész további életükre.

A 3. korcsoportban az első torna október 13.-án Esztárban zajlott le. Itt sajnos nem sikerült mérkőzést nyernünk. Ezen a tornán mi vettünk részt a legnagyobb létszámmal, ezért, hogy mindenki lehetőséghez jusson, nem mindig a legerősebb sorunk volt a pályán. A gyerekek öröme azonban ellensúlyoz minden nehézséget. A csapatunk legjobbja ezen a napon Rézműves Barnabás lett.

Posted in Egyéb.